Gecertificeerd hout


Wij geloven sterk in de grote mogelijkheden van duurzame productie. Een van onze doelen is het promoten van het gebruik van duurzaam geproduceerd hout in al onze producten. Daarom zijn wij gedreven alleen gecertificeert hout te gebruiken.

Behalve dit streven wij naar de beste leef en werkomstandigheden voor onze medewerkers. Dit betekent dat wij vervuilde productiemethoden vermijden en streven naar een gezonde en veilige werkomgeving, met doeltreffende trainingen en motivatie voor onze medewerkers.

Bossen en de producten die het genereert zullen van economische waarde moeten zijn om aantrekkelijk te blijven; dit zorgt dat de duurzaamheid van een bos wordt behouden door de investeerders om de toekomst veilig te stellen. Deze strategie heeft bewezen succesvol te zijn.

Wij bedienen onze eigen zagerij die uitsluitend FSC 100% tropische hardhout verwerkt. Belangrijke soorten daarin zijn Meranti, Merbau en Bankirai. Naast de zagerij hebben we een ruim aanbod productiefaciliteiten om het ruw hout te verwerken tot halffabricaten en eindproducten. In deze faciliteit drogen wij al ons hout door met een afval verwerkende boiler te stoken.

Hout uit de droogkamers wordt dan verder verwerkt. Producten kunnen vervolgens gevingerlast en/of gelamineerd worden om optimaal gebruik te maken van de beschikbare grondstoffen. Deze productiefaciliteit produceert een grote hoeveelheid of diverse FSC 100% producten.

Behalve de productie van FSC 100% producten zijn wij ook langdurige partnerships en samenwerkingen aangegaan met verschillende productiebedrijven die inmiddels onze filosofie delen. Deze bedrijven leveren ons een verscheidenheid aan gecertificeerde hout producten zoals Merbau, Bankirai, Rubberwood, Meranti en Durian. Deze producten bevatten onder andere lijstwerk, tuinhout, vloeren en deur- en kozijncompontenten.