Over ons


 

Al meer dan 35 jaar behoort Houtplex tot één van de meest toonaangevende importeurs van tropisch hardhout in Nederland. Houtplex beschikt over kantoren en opslagloodsen met een oppervlakte van 7000 vierkante meter en over nog eens 4000 vierkante meter buitenopslag.

Een professioneel team van ca. 10 medewerkers staat borg voor een snelle orderbehandeling en optimale service met snelle levering. Ons streven is om voorraadhoudende artikelen tussen één en drie werkdagen te leveren door heel Nederland.

Verkoop geschiedt via telefoon, fax of email (info@houtplex.nl) met onze binnendienst of via persoonlijk contact met onze vertegenwoordigers in de buitendienst.

Kwaliteit, prijs en dienstverlening staan in een hoog vaandel.

Voor ons een streven, voor u een prettige gedachte! Uit vrijwel alle werelddelen selecteren onze inkopers voor de import van onze producten op zekerheid, kwaliteit en continuïteit.

Doordat onze inkopers jaarlijks verschillende leveranciers bezoeken en daarbij op locatie uitsluitend bij gerenommeerde afladers kopen, is kwaliteit gegarandeerd. Daarnaast beschikt een zusteronderneming (Wood United) van Houtplex over een eigen zagerij, drogerij en KOMO gecertificeerde vingerlas en lamineer productie.

Bij aankomst in de havens van Rotterdam, Amsterdam of Antwerpen, gaat het hout rechtstreeks naar onze afnemers, onze opslag in Haaksbergen of wordt het vervoerd naar één van onze drie Houtplex droogkamers waar het hout onder zéér strenge kwaliteitseisen en voorschriften wordt gedroogd.

Het hout kan in vrijwel alle maten worden geleverd. Denk aan houtsoorten als Meranti, Merbau, Iroko, Rubberwood, Sapeli, Mahonie en Sipo al dan niet ruw of gevingerlast en of gelamineerd. Daarnaast leveren wij ook gezaagde stammen, zowel natuur gedroogd als geklimatiseerd in de soorten: Mahonie, eiken en ayous.

Onze belangrijke afnemers zijn; timmerfabrieken, aannemers, de regionale houthandel, interieur- en wagenbouwers en de meubelindustrie.

Houplex Haaksbergen